Wit dak

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een wit dak? Laat u dan overtuigen door dakdekker Venlo, Kolen Dakwerken. Wij zijn allen ervaren en geschoold in het realiseren van witte daken. Een wit dak kent vele voordelen. Wanneer uw huidige dak vervangen moet worden zou u een wit dak ook zeker in overweging moeten nemen. Het loont echter ook om van uw huidige dak een wit dak te maken, zonder deze te vervangen. Met een wit dak wordt uw energieverbruik verlaagd, kunt u een hoger rendement krijgen van uw zonnepanelen en bent u ook nog eens milieuvriendelijk bezig. Een wit dak is daarmee interessant voor particuliere woningen, maar zeker ook voor bedrijfspanden.

De belangrijkste voordelen van een wit dak zijn:

  • Een beter binnenklimaat
  • Hoger rendement van zonnepanelen
  • Het verlengt de levensduur van uw dak
  • Een verbetering het energielabel
  • Een lager energieverbruik van airco’s
  • Het verlaagt temperatuur rondom een gebouw
  • De CO2 uitstoot wordt verminderd

Het lijkt misschien vreemd dat al deze voordelen voortkomen uit de keuze voor een ander kleurtje, maar niets is minder waar. Dit heeft alles te maken met wat een kleur met zonlicht doet. Zwart en wit zijn tegenovergesteld aan elkaar en ze doen dan ook het tegenovergestelde met zonlicht. Waar zwart al het zonlicht absorbeert, reflecteert wit juist al het zonlicht. Zwart neemt dan ook heel veel warmte op, terwijl wit dit niet doet. Dit resulteert er in dat zwarte of grijze daken veel warmer worden dan witte daken. Zo kan een donker dak wel 80 graden Celsius worden, terwijl een wit dak maximaal 40 graden wordt. Witte daken warmen daarnaast veel minder snel op.

Hoeveel zonlicht een bepaald wit dak reflecteert wordt aangegeven met de Solar Reflectance Index (SRI). Hoe hoger dit getal ligt, hoe meer zonlicht er wordt gereflecteerd en hoe lager de temperatuur op het dak zal liggen.

Doordat de temperatuur op het dak een stuk lager blijft warmen de ruimtes onder het dak ook veel minder op. Dit kan tot wel 6 graden schelen! Zo optimaliseert u het woon- en werkklimaat. Door de lagere en constante binnentemperatuur in de zomer hoeven airco’s en koelingen ook veel minder hard te werken. Dit kan u een hoop schelen in de energiekosten. Wist u dat het koelen van een ruimte met een bepaalde hoeveelheid graden drie keer zoveel energie kost als het verwarmen van een ruimte met dezelfde hoeveelheid graden?
Voor werkgevers is dit zelfs extra interessant wanneer u bedenkt wat hitte met mensen doet. Personeel werkt minder hard en ook de motivatie gaat omlaag. Bij een comfortabel werkklimaat door een wit dak heeft u hier geen last van.

Wit dak met zonnepanelen

Bent u in het bezit van zonnepanelen? Dan hebben wij nog meer goed nieuws voor u. Wist u dat zonnepanelen op een wit dak tot wel twintig procent meer rendement opleveren? Doordat de lucht op het dak een stuk koeler is warmen zonnepanelen ook een stuk minder op. Feit is dat gekoelde zonnepanelen beter werken. Zo bespaart het u niet alleen energiekosten, maar levert het u ook nog eens meer energie op!

Wit dak middels witte dakcoating

Wanneer u de opties aan het bekijken bent voor een wit dak heeft u grofweg twee keuzes. Zo kunt u uw huidige dak opnieuw laten bekleden met witte dakbedekking, maar u kunt er ook voor kiezen uw huidige dak te behouden en deze te voorzien van een witte dakcoating. Is uw huidige dakbedekking nog in goede staat? Dan is witte dakcoating vermoedelijk de beste keuze. Een wit dak middels witte dakcoating biedt u alle voordelen die u met witte dakbedekking krijgt en daarnaast verlengt u ook de levensduur van uw huidige dak.

Witte dakcoating is een vloeibare substantie met hoge elasticiteit. Doordat de laag ook nog eens waterdicht is en ondoordringbaar dient deze ook als een beschermlaag voor uw dak, waardoor uw dak langer mee zal gaan. Voorwaarde hiervoor is wel dat de witte dakcoating vakkundig aangebracht wordt. De coating moet namelijk een langdurige hechting aangaan met uw huidige dakbedekking. Gebeurt dit niet op de juiste manier dan zult u helaas ook niet lang van uw witte dak kunnen profiteren. Gelukkig zijn onze dakdekkers zowel ervaren als geschoold in het aanbrengen van witte dakcoating, zodat u zich hier geen zorgen over hoeft te maken.

Wit dak realiseren met witte dakbedekking

Bent u de trotse eigenaar geworden van een nieuwe woning of een nieuw bedrijfspand? Of is uw huidige dakbedekking niet meer in de beste staat? Laat dan een wit dak realiseren met witte dakbedekking. Deze dakbedekking heeft direct een langere levensduur dan de zwarte variant ervan. Dit komt doordat de temperatuur minder hoog wordt op het dak, hij langzamer opwarmt en de temperatuurschommelingen dus niet zo hoog zijn. Witte dakbedekking is te verkrijgen in bitumen en kunststof. Afhankelijk van uw situatie en wensen zal één van beide varianten het meest geschikt zijn. De dakdekkers van Kolen Dakwerken staan u graag bij met gedegen advies.

Wit dak in Venlo

Bent u overtuigd dat een wit dak ook voor u de beste keuze is? Plan dan een afspraak in met onze dakdekkers voor het realiseren van een wit dak in Venlo. Heeft u nog vragen naar aanleiding van bovenstaande of twijfelt u nog over welke keuze u moet maken? Wij staan u graag te woord met goed advies, zodat u de beste keuze kunt maken. Natuurlijk kunnen wij ook alle andere soorten dakbedekking plaatsen. U kunt een afspraak maken door te bellen naar 077 - 799 90 51 of door ons contactformulier in te vullen.