Dakbedekking hellend dak Venlo?

De dakbedekking voor een hellend dak is zeer divers. Een hellend dak wordt over het algemeen bedekt met dakpannen, maar steeds vaker zijn leien, platen of riet gekozen alternatieven. Bij een hellend dak is onderhoud extra belangrijk, want dit type dak staat extra veel bloot aan alle diverse weertypen die we in Nederland kennen; zon, regen, storm, hagel, sneeuw en meer. Kiest u voor een nieuwe bedekking van het hellende dak, dan is het uiteraard ook interessant om te kijken naar de gemiddelde levensduur van elk type bedekking. Dakdekker Venlo maximaliseert deze uiteraard waar mogelijk middels coaten of impregneren van het dakoppervlak.

In Venlo schakelt u BMP Vastgoedonderhoud in voor het vakkundig dakbedekking plaatsen van het hellend dak. Een schuin dak maakt zich tevens geschikt voor milieuvriendelijke en technische oplossingen. Wist u bijvoorbeeld dat witte daken veel voordelen bieden, met name op het gebied van energiebesparing en een prettig wooncomfort? [Bedrijfsnaam] vertelt u er graag meer over!

Soorten dakbedekking voor hellende daken

Dakpannen
De dakpan bedekt nog altijd het meeste aantal hellende daken. Dakpannen zijn er in de varianten klei, beton of leien. Daarbij heeft u de keuze uit zeer diverse kleuren. Dakpannen zijn een vertrouwde keuze voor veel mensen, maar ondertussen zijn de mogelijkheden wel steeds groter geworden. Hecht u veel waarde aan de levensduur van de dakbedekking? Dan heeft de keramische dakpan zeker uw voorkeur; deze heeft een levensduur van 50 tot zelfs 100 jaar! Ook shingles (bitumen shingles of bitumen leien) zijn mogelijk als dakbedekking voor een hellend dak. Deze daken hebben een leren onderlaag en dat geeft een extra hoge isolatiewaarde én bescherming tegen lekkage.

Plaatmateriaal
Met het oog op een lange levensduur is de keuze voor platen ook helemaal niet zo gek. U heeft hierbij keuze uit aluminium, koper of zink. Aluminium is van deze metaalsoorten het meest buigzaam en dus geschikt voor uitzonderlijke dakvormen. Een interessant voordeel van de dakplaten is het feit dat deze worden geleverd met de authentieke uitstraling van een pannendak, maar dan makkelijker te leggen. Daarnaast heeft iedere plaatsoort een lange levensduur, die varieert van minimaal 50 (aluminium) tot maximaal 100 jaar (zink)! Deze dakbedekking is onderhoudsarm en is goed bestand tegen alle weertypen.

Uw specialist in dakbedekking hellend dak Venlo

Een hellend dak laten bedekken, lekkages opsporen of een dakinspectie laten uitvoeren; BMP Vastgoedonderhoud staat voor u klaar. Wij voldoen aan al uw persoonlijke wensen en kunnen snel helpen bij spoed! Bel ons direct op 085 - 106 14 89 voor een afspraak in de regio Venlo.