Plat dak isoleren in Venlo?

Plat dak is zeer geschikt voor isolatie. Hierbij onderscheiden we koud en warm dak isolatie, ofwel aan de binnen- of buitenzijde. Steeds meer mensen kiezen ervoor het plat dak te isoleren, want dit zorgt voor meer wooncomfort aan de binnenzijde van uw woning én het betekent een verlaging van de stookkosten. Wist u bijvoorbeeld dat dakisolatie tot de meest rendabele vormen van isolatie behoort? [Bedrijfsnaam] vertelt u er graag meer over en staat voor u klaar in de regio Venlo.

Plat dak isoleren aan de binnenzijde

Dakisolatie aan de binnenzijde noemt men de koud-dakconstructie. In deze vorm kiest u voor isolatie aan de binnenzijde van de draagconstructie. Bij de draagconstructie hebben we het over het beton, rubber of de roofing van het dak; deze constructie wordt zodoende niet opgewarmd door de warmte van binnen. Om technische redenen kiest men bij een bestaand plat dak vaak voor de koud-dakconstructie. Als isolerend materiaal wordt doorgaans gekozen voor steen- of glaswol. Vervolgens worden de platen tussen de draagbalken van het platte dak geplaatst. Let op: Vocht van binnen gaat in de dakconstructie zitten en hier kan houtrot ontstaan. Kies daarom altijd voor een extra laag isolatie, waardoor de constructie beter bestand is tegen optrekkend vocht. Vanwege de risico’s met het isoleren van platte daken aan de binnenkant heeft dakdekker Venlo ervoor gekozen om platte daken enkel aan de buitenzijde te isoleren. Zo weet u zeker dat u niet met problemen gaat kampen en dat uw dak optimaal geïsoleerd is.

Plat dak isoleren aan de buitenzijde

Dakisolatie aan de buitenzijde noemen we de warm-dakconstructie. Dit lijkt misschien gek, maar binnen dit principe kan de draagconstructie wél worden verwarmd door de warmte vanuit huis, omdat de isolatie hierboven wordt geplaatst. Deze vorm van isolatie heeft in principe de voorkeur, omdat het voorkomt dat vocht in de draagconstructie kan trekken. Omdat dakplaten worden geplaatst, zal het dak enigszins hoger komen te liggen. Omdat de bestaande afwatering hier vaak niet op berekend is, zorgen we ervoor deze direct voor u aan te passen. Gebeurt dit namelijk niet, dan blijft water staan op het dak, verliest de isolatie haar functie én kan lekkage ontstaan. Bij RNT Dakspecialist houden we rekening met alle facetten die komen kijken bij de warm-dakconstructie. Dit zorgt voor het optimale resultaat!

Interesse plat dak isoleren?

Isolatie van het plat dak kent diverse mogelijkheden. RNT Dakspecialist is zowel gespecialiseerd in plat dak isolatie als uw schuin dak isoleren. Heeft u zelf een voorkeur of wilt u graag meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Wij staan voor u klaar in de regio Venlo.