Dakbedekking plat dak in Venlo?

Veel woningen in Nederland beschikken over een (gedeeltelijk) plat dak. Voor de bedekking van deze platte daken bestaan steeds meer mogelijkheden, tevens met duurzame eigenschappen. Bij een plat dak zijn uiteraard een aantal elementen van groot belang; isolatie, waterdichtheid en duurzaamheid zijn kernpunten. U heeft daarbij de keuze uit bijvoorbeeld bitumen. Bitumen en PVC hebben een gemiddelde levensduur van 25 tot 30 jaar, maar deze materialen zijn voordeliger in aanschaf en met name een bitumen dak is effectief te herstellen of vervangen. Wij kunnen ieder type dakbedekking plaatsen in Venlo en omgeving.

Veruit de meeste platte daken zijn voorzien van een bitumen bedekking, ook wel dakleer genoemd. Dit is niet voor niks, want bitumen heeft een aantal belangrijke voordelen en fraaie eigenschappen. Hoewel de levensduur van bitumen iets minder lang is in vergelijking met andere materialen, heeft het wel een belangrijke evolutie doorgemaakt. Bitumen is namelijk recyclebaar en dat maakt het erg duurzaam. Andere voordelen van bitumen zijn:

  • Waterdicht/vochtbestendig
  • Snel te herstellen of vervangen
  • Aantrekkelijk in combinatie met isolatie
  • Voordelig in aanschaf

Natuurlijk zijn er ook keerzijden aan dit type materiaal. Een bitumen dak is minder goed bestand tegen UV-straling van de zon. Tevens wordt de bedekking gelegd in banen, waardoor enkele naden kunnen ontstaan. Zodoende is het verstandig om periodiek de bitumen bedekking van uw platte dak te laten inspecteren. Mocht u niet kiezen voor bitumen als materiaal, dan zijn wij ook gespecialiseerd in het werken met EPDM, een synthetische rubbersoort die steeds vaker wordt gebruikt voor platte daken.

Uw specialist in dakbedekking plat dak!

In de regio Venlo is RNT Dakspecialist uw specialist in bitumen dakbedekking. Wij inspecteren, plaatsen, herstellen én vervangen bitumen daken met een garantie voor het beste resultaat. Wilt u graag meer weten over de belangrijkste eigenschappen van dit type dak, heeft u te maken met een lekkage of wilt u graag een offerte laten opmaken? Voor bitumen dakbedekking plat dak bent u bij dakdekker Venlo, RNT Dakspecialist op de juiste plek. Neem direct contact met ons op!