Dakrenovatie Venlo

Wilt u uw dak laten renoveren, uw dakbedekking vervangen of een dakinspectie laten uitvoeren? In Venlo kunt u bij RNT Dakspecialist terecht voor iedere dakrenovatieklus. Neem contact met ons op via 085 - 106 14 89 of maak gebruik van het contactformulier om een offerte aan te vragen.

Functie dakrenovatie Venlo

Een dak bepaalt niet alleen hoe uw woning eruit ziet, maar heeft ook veel invloed op de waarde van uw woning en uw energieverbruik. Met onze Nederlandse weersomstandigheden krijgt een dak veel te verduren. Zware regenval, felle zon, harde wind, vorst of sneeuw kunnen allemaal leiden tot slijtage aan uw dak. Dit kan leiden tot kleine beschadigingen, of tot ernstigere dingen als doorzakking of aantasting van de dakconstructie.

We spreken van dakrenovatie als het dak wordt vernieuwd, in plaats van alleen gerepareerd. Zo’n vernieuwing kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat het dak energiebesparender of waterafstotend wordt gemaakt. Renovatie is niet altijd noodzakelijk, soms is een reparatie voldoende. Maar dakrenovatie kan verstandig zijn als uw dak al een tijdje meegaat en u vaak tegen dezelfde problemen aanloopt.

Dakinspectie Venlo

Kleine beschadigingen kunnen verergeren en op lange termijn leiden tot hoge onkosten. Het tijdig laten renoveren van uw dak is een manier om dit soort onveilige situaties en de onkosten die ermee gepaard gaan te voorkomen. Daarom is het slim om er op tijd bij te zijn. Wacht niet te lang en schakel zo snel mogelijk een professionele vakman in.

Twijfelt u aan de kwaliteit of de conditie van uw dak? Vraag RNT Dakspecialist voor een professionele dakinspectie. Het is raadzaam om dit minstens eens in de twee jaar te laten doen. Tijdens een dakinspectie wordt het dak uitgebreid onderzocht op beschadigingen in de dakbedekking of dakconstructie.

Kosten dakrenovatie Venlo

De kosten van dakrenovatie variëren, afhankelijk van het soort beschadigingen, de dakgrootte en het type dakbedekking. Zo is bitumen veel voordeliger dan dakpannen, en is het renoveren van een plat dak veel minder werk dan het renoveren van een schuin dak. Het kost gemiddeld zo’n 1500 euro om een plat dak te renoveren. Bij een schuin dak ligt dat bedrag rond de 5000 euro.

Waar rekening mee houden bij dakrenovatie

Er zijn een aantal dingen waar u op kunt letten als u eraan denkt uw dak te laten renoveren. Het kan bijvoorbeeld handig zijn om het tegelijkertijd met andere dakwerkzaamheden te doen. U zou bijvoorbeeld tegelijkertijd zonnepanelen of dakisolatie kunnen laten plaatsen, of uw dak kunnen laten reinigen.

Het is daarnaast belangrijk om ervan verzekerd te zijn dat het dak een goede luchtdichtheid houdt. Dit om te voorkomen dat er ongewenste luchtstromen ontstaan, die gepaard gaan met warmteverlies. Ook de eventuele aanwezigheid van asbest in het dak is iets om rekening mee te houden. Als er asbest aanwezig is, is het verstandig om de hele dakbedekking te laten vervangen. Tot slot is het soms, zeker bij zwaardere ingrepen, handig om niet alleen een dakdekker maar ook een architect in te schakelen. U kunt dit altijd even met uw dakdekker overleggen.

Contact met RNT Dakspecialist voor dakinspectie of dakrenovatie

Bij RNT Dakspecialist bieden we snelle service, scherpe prijzen en professionele resultaten. Onze dakdekkers overleggen graag met u over de oplossing voor uw dak. We kunnen dan ook met u meedenken of we de renovatie kunnen combineren met andere dakwerkzaamheden.

Bent u op zoek naar een dakdekker die u kan helpen met het inspecteren of renoveren van uw dak? In Venlo kunt u terecht bij de dakdekkers van RNT Dakspecialist voor elke vorm van dakrenovatie. Stel het niet onnodig uit en schakel zo snel mogelijk professionele hulp in. Bel naar 085 - 106 14 89 of maak gebruik van het contactformulier .