Schuin dak isoleren in Venlo?

In tegenstelling tot uw plat dak isoleren, heeft men bij een schuin dak isoleren geen duidelijke voorkeur tussen koud- en warm dak isolatie. Het plaatsen van isolatiemateriaal aan de binnenzijde is technisch gezien eenvoudiger, maar het dak zelf blijft gevoelig voor temperatuurschommelingen. Andersom is isolatie aan de buitenzijde technisch lastiger en hier zijn meer handelingen voor nodig. Bij RNT Dakspecialist helpen we u graag met beide vormen van dakisolatie.

Bij het schuin dak isoleren kiest men uit de materialen glaswol, EPS of glasvezel, al dan niet in combinatie met isolatiefolie. Tevens wordt dampremmende folie geplaatst, om zo te voorkomen dat optrekkend vocht in de dakconstructie trekt. Dit maakt de dakconstructie namelijk week, waardoor het zijn dragende functie (deels) verliest. Overigens biedt dakisolatie aan de buitenzijde van een schuin dak steeds meer mogelijkheden.

Schuin dak isoleren: de materiaalkeuze

Het grootste deel van de vrijstaande- en rijtjeshuizen in Nederland is voorzien van een schuin dak. Wist u dat dakisolatie een buitengewoon rendabele vorm van isolatie is? Warmte stijgt namelijk op en verlaat onze woning via het dak, waar koude luchtstromen ook weer naar binnen kunnen komen. Door het dak te isoleren zorgt u ervoor dat warmte binnen blijft, terwijl er minder of geen sprake meer is van koude luchtstromen. Afijn, welke materialen kennen we met betrekking tot de isolatie van het dak?

  • EPS platen
  • glaswol (platen en rollen)
  • isolatiefolie (multifolie)
  • isovlas platen

Al deze materialen hebben hun eigen unieke kenmerken en eigenschappen. EPS bezit bijvoorbeeld de hoogste isolatiewaarde, maar is daarentegen minder flexibel. Beschikt u over een dak met veel hoekjes? Dan kiest u bij voorkeur voor glaswol of speciale isolatiefolie. Met het oog op het grote aantal keuzes die u heeft, is het altijd verstandig (professioneel) advies in te winnen. Wij helpen u graag verder.

Schuin dak isoleren: ervaar het comfort

Schuin dak isoleren? Dat biedt veel voordelen. Dit is niet alleen merkbaar in uw wooncomfort, maar des te meer in de stookkosten. Voordat u geniet van het optimale resultaat van de isolatie, zijn er echter nogal wat keuzes te maken en factoren om rekening mee te houden. Wilt u ook genieten van dakisolatie? Schakel in de regio Venlo RNT Dakspecialist in. Vul direct ons contactformielier in of bel [bono_servicenumer] voor een afspraak met dakdekker Venlo!