Dakisolatie laten plaatsen in Venlo?

Wilt u besparen op uw energiekosten? Denk dan eens aan het isoleren van uw dak. Als dit namelijk niet of onvoldoende gebeurd is, vliegt alle warmte letterlijk en figuurlijk via het dak uw woning uit. U zult dan harder moeten stoken om het aangenaam warm in huis te krijgen, een onnodige aanslag op uw portemonnee! De investering in goede dakisolatie wint u op korte termijn terug, u zult versteld staan van de besparing.

Woont u in de regio Venlo? Neem dan eens contact op met Kolen Dakwerken voor vrijblijvend advies omtrent de vele mogelijkheden van dakisolatie. Wij hebben jarenlange ervaring en vertellen u graag over de voor- en nadelen van de diverse methoden.

Isolatie binnenzijde

Aan de binnenzijde van uw dak, met name bij schuine daken, is al sprake van een houten constructie om het dak te ondersteunen. Het isoleren is daarmee een stuk eenvoudiger, want isolerend materiaal kan effectief tussen de houten constructie worden aangebracht. Daarbij heeft u keuze uit diverse materialen; sommige isolatiematerialen beschikken al over een geschikte afwerking, terwijl u bij andere materialen doorgaans nog een gipsplaat of kunststof paneel dient te plaatsen. Additioneel plaatsen we een dampscherm om een volledig luchtdichte situatie te creëren. Uw schuin dak isoleren doen wij zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde, afhankelijk van uw wensen. Een plat dak isoleren wij enkel aan de buitenzijde.

Isolatie buitenzijde

Ook isolatie aan de buitenzijde is mogelijk, zowel op platte als schuine daken; men noemt dit warme kant isolatie. Dit type isolatie van het dak staat bekend als het Sarkingdak. Hoogwaardige materialen voor isolatie aan de buitenzijde zijn bijvoorbeeld PIR of XPS. Daarbij wordt folie geplaatst aan de buitenzijde, afgedekt met de platen. Hierna kan de oorspronkelijk dakbedekking worden teruggeplaatst. Bij platte daken is isolatie langs de buitenkant in principe standaard en tevens eenvoudig te realiseren.

Om u te helpen bij het maken van de juiste keuze vertelt dakdekker Venlo u graag meer over het isoleren van platte en schuine daken. In de regio Venlo kunt u voor al uw vragen en klussen op het gebied van dakisolatie bij ons terecht! Vul voor meer informatie ons contactformulier in of bel direct voor het maken van een afspraak naar 085 - 106 14 89.