Dakkapel isoleren

Veel woningen beschikken over een dakkapel. Dit zorgt voor een effectieve uitbreiding van de ruimte in huis. Wat veel mensen echter niet weten, is dat een dakkapel geïsoleerd kan worden. Met name de oudere dakkapellen bezitten namelijk gebrekkige isolatiewaarde, waardoor koude luchtstromen ontstaan. Hierdoor maakt u onnodig hoge stookkosten en de luchtstromen zorgen uiteraard voor een verminderd wooncomfort. De dakkapel is in principe onderdeel van het dak en dakisolatie van dit gedeelte van uw woning zorgt voor het hoogste rendement. Warmte stijgt namelijk op en verlaat het huis via uw dak; daarvan is geen sprake bij isolatie van de dakkapel. Vergeet dit onderdeel niet wanneer u kiest voor dakisolatie!

Bij de realisatie van dakkapel isolatie in Venlo en de regio kunt u vertrouwen op de service van RNT Dakspecialist. Uiteraard vertellen we u graag meer over de isolatiewaarde, eigenschappen en grootste voordelen van deze vorm van isolatie. Ook wanneer uw dakkapel al een bepaalde mate van isolatie bezit, is het overigens mogelijk een kwaliteitsslag te maken. Laat u daarom voldoende informeren!

Kunststof dakkapellen isoleren

Een kunststof dakkapel heeft van zichzelf al een uitstekende isolatiewaarde. Er bestaan in de regel twee soorten kunststof dakkapellen: Reguliere dakkapellen of polyester dakkapellen. De reguliere dakkapel, dit geldt met name voor oudere dakkapellen, beschikken over een houten basisconstructie en dat zorgt voor een wat lagere isolatiewaarde. De polyester dakkapel is moderner en deze beschikt van zichzelf al over een verbeterde isolatiewaarde.

Houten dakkapellen isoleren

Bij een houten dakkapel kiest u, evenals bij het reguliere dak, uit isolatie aan de binnen- of buitenzijde.

Binnenzijde dakkapel isoleren
Bij isolatie aan de binnenzijde heeft u twee opties: Glas- of steenwol tussen de dakbedekking en dakplaten óf het isolatiemateriaal direct onder het dakbeschot. Bij die laatste optie moet speciale dampremmende folie aangebracht worden, om te voorkomen dat condens ontstaat aan de binnenzijde van de dakkapel. Dit verminderd namelijk het rendement van de isolatie. Het aanbrengen van glas- of steenwol tussen de dakbedekking en dakplaten heeft over het algemeen onze voorkeur.

Buitenzijde dakkapel isoleren
Bij isolatie van de dakkapel aan de buitenzijde wordt het isolerende materiaal direct op het dakbeschot geplaatst en daaroverheen legt men de standaard dakbedekking. Dit is warme isolatie, want het dakbeschot profiteert van de temperatuur in uw woning. Tussen de gevelbekleding en de isolatie zelf creëren we een spouw van circa 3 centimeter. Hier wordt het speciale folie geplaatst; folie dat water kan weren en damp doorlaat.

Groendak en isolatie

Het is een vrij uniek fenomeen, maar steeds meer mensen kiezen voor een groendak. Een dergelijk dak is bedekt met planten en andere natuurlijke organismen. Dit zorgt van zichzelf voor warmte-isolatie aan de binnenzijde van de dakkapel, omdat de groene bedekking goed bestand is tegen alle weertypen. Tevens ziet een groendak er natuurlijk uit. Het is dan ook geen verrassing dat steeds meer nieuwbouwprojecten gebruik maken van de zogenaamde groendaken. Mocht er zich mosvorming voordoen op een groendak dakkapel, dan kan RNT Dakspecialist dit voor u verwijderen!

Hoogwaardige isolatie dakkapel in Venlo

In de regio Venlo staat RNT Dakspecialist voor u klaar bij de hoogwaardige installatie van dakkapel isolatie. Dit heeft diverse voordelen op onder meer het wooncomfort en uw stookkosten. Wilt u dit ook ervaren? Schakel dan RNT Dakspecialist in! Dit kunt u doen door te bellen naar 085 - 106 14 89 of door ons contactformulier in te vullen. Dakdekker Venlo staat u graag te woord.